Your Questions About Carnitine Benefits

August 14, 2012
By

Linda asks…

soy vs whey? loose weight and get lean muscles?

ok so im not trying to bulk up or anything just tone up and get leaner. ive been trying whey protein for the past week and a friend of mine told me to drink soy protein instead because its healthier and it has less fat because with the whey i’ll gain weight. in turn im trying to loose weight nothing big just five or six pounds, but will i still get the same muscle gaining benefits from soy??
oh and i do take a lot of supplements
multivitamin
l-carnitine
biotin
fish oil
B12

admin answers:

Two (2).Things
You need Willpower & Wont power
Wont eat Junk food
Wont drink soda’s
and Wont eat Ice Cream
Will Exercise everyday
Cycling, Swimming and Brisk Walking
Sound like hard work?
2 coin a phrase ‘just do

Charles asks…

NUTRITION #2!!! NEED HELP FAST!!! *10 POINTS*?

15. Underweight
a. is always the result of an eating disorder.
b. is not a concern since people suffer no health risks.
c. is associated with an increased risk of early death.
d. is an unnatural condition that should always be remedied.

16. During exercise water performs all of the following functions except:
a. eliminate heat
b. transport oxygen and nutrients to the muscles
c. transport waste products away from muscles
d. remove excess potassium in sweat

17. When a person is exercising very intensely, most of the energy used by the body comes from ____________.
a. creatine phosphate
b. fatty acids
c. glucose
d. protein

18. During hot weather, athletes should consume fluids ___________ exercise.
a. before
b. during
c. after
d. All answer choices are correct.

19. During and immediately after rigorous exercise, sometimes a person experiences muscle pain and cramping. Metabolically, this usually results from an accumulation of________ in the muscles.
a. carnitine
b. citric acid
c. creatine phosphate
d. lactic acid

20. Amenorrhea has the greatest effect on which mineral in a female athlete’s body?
a. calcium
b. fluoride
c. iron
d. magnesium

21. Which is true regarding the overload principle?
a. When you exercise, you should work harder than you think is possible.
b. The body will adapt to the stresses placed on it.
c. If people exercise too much, they will not improve fitness.
d. Overload is to be avoided.

22.Endurance is greatest when the diet contains a higher proportion of calories from _____________
a. fat
b. protein
c. carbohydrate
d. alcohol

23. The health benefits of exercise include all of the following except
a. decrease blood pressure
b. increase HDL cholesterol.
c. decrease the sensitivity of tissues to insulin.
d. reduce the risk of osteoporosis.

24. The proportion of lean body tissue in one’s body can be increased by:
a. bee pollen
b. increasing protein intake
c. lifting weights regularly
d. vitamin E supplements

25. Which of the following could be considered an ergogenic aid?
a. hypnosis to overcome pre-game jitters
b. vitamin E supplements taken by female varsity volleyball players
c. magnets in an endurance runner’s shoes
d. any of the answer choices could be considered ergogenic aids
***AND!

To determine how many kcalories are in a food item, the food undergoes combustion in a chamber surrounded by water. What piece of information is most important to know in order to establish the caloric content of the food item?

a. change in temperature of the water surrounding the chamber
b. the density of water surrounding the chamber
c. the surface area of the food item
d. the volume of the food item
27.To determine how many kcalories are in a food item, the food undergoes combustion in a chamber surrounded by water. What piece of information is most important to know in order to establish the caloric content of the food item?

a. change in temperature of the water surrounding the chamber
b. the density of water surrounding the chamber
c. the surface area of the food item
d. the volume of the food item

28.Which statement about BMI is correct?

a. a BMI of 16-22 is defined as a healthy body weight
b. BMI is an excellent tool for predicting health risks for every body type.
c. a BMI of 22-28 is obese.
d. a BMI over 30 is considered obese.

29.Our bodies need energy for three functions. These functions are:

a. BMR, energy consumption and protein metabolism
b. BMR, physical activity and TEF
c. BMR, resting and TEF
d. physical activity, sleeping and eating

admin answers:

15-B
16-B
17-D
18-D
19-A
20-C
21-D
22-C
23-C
24-C
25-D

Ken asks…

Weird feeling on my neck, should I see a doctor?

I’m 20 years old. I’ve taken 500mg of Acetyl-l-carnitine for 2 days. I bought it from the local healthstore for $120. I was initially recommended 1.5g from the assistant but I refused.

I took it because all over the medical site it says it’s very safe, natural and have many benefits and I could not find any studies that says it could cause harm.

But after I read people’s comments in forums it showed studies that says it could cause oxidation. I’m worried that I have caused pro-oxidation to my brain since Alcar easily crosses the blood-brain barrier.

If it’s a powerful anti-oxidant, could it have become powerful pro-oxidant as well? Also I don’t know if this is from worrying too much but I’ve been having weird sensation on my left neck just above the collar which lasts the whole day. Should I see a doctor?

source: http://www.drweil.com/drw/u/ART03059/Acetyl-LCarnitine-ALCAR.html
http://www.longecity.org/forum/topic/26055-alcar-age-adjusted-dose-ranging/

admin answers:

In all probability it won’t be anything serious, but it will be a good idea to get it checked.

Powered by Yahoo! Answers

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*